Zoek naar:

Digitaliseren en structureren

Wij pakken uw oude archief aan, digitaliseren oude tekeningen en maken er een gestructureerd en veilig digitaal as-built archief van voor alle soorten documenten (technische tekeningen, datasheets, e-mails, verslagen e.d.). Revisiebeheer, een bewerkingshistorie en de mogelijkheid om documenten te reserveren (bij engineeringswerkzaamheden) zijn aanwezig.

 

Revisietekeningen: wettelijk verplicht

Het is een wettelijke verplichting vanuit de NEN 3140 en NEN-EN 50110-1 dat uw bedrijf beschikt over bijgewerkte revisietekeningen van de elektrische installatie. Dit betekent dat u de wijzigingen in de elektrische installatie moet bijhouden op tekening. Wij verzorgen dit graag voor u!

 

Beheer van tekenwerk

Goed tekeningbeheer is essentieel, waarbij actuele tekeningen beschikbaar dienen te zijn voor een goed gebouw- en installatiebeheer. Zo hebben de medewerkers en uitvoerende partijen binnen uw organisatie, bijvoorbeeld de technische onderhoudsmanager of facilitair manager, profijt van het aanleveren van de juiste tekeningen.

Vandaag de dag ontbreken vaak nog actuele plattegronden of gereviseerde technische tekeningen. Daardoor gaat helaas veel geld en onnodige tijd verloren. Wist u dat bij een aantal installatie-disciplines gereviseerde tekeningen zelfs verplicht zijn? Denk hierbij aan brandmeldinstallaties, elektrotechnische installaties, ontruimingsplannen, sprinklerinstallaties of bepaalde keuringen en certificeringen.

CollSyS houdt voor u de gereviseerde tekeningen bij. Wij stellen de tekeninghandboeken op en zorgen voor de juiste processen en procedures om de tekeningen gereviseerd te houden.

 

Uw bouwtekeningen up-to-date

In het proces is het vaak aantrekkelijk om de huidige staat van de installaties of bouwwerken (de opname), of de gewenste modificaties (de revisie), op de originele tekeningen te markeren. Vervolgens kunnen wij deze in de nieuwe tekeningen verwerken. Zo heeft u uiteindelijk een up-to-date digitaal tekeningenbestand in handen. Met onze eigen Nederlandse technisch adviseurs kunnen wij de kwaliteitscontrole uitvoeren, inclusief eventueel een aanvullende engineering.

 

Revisie-abonnement

Voor tal van organisaties voert CollSyS inmiddels het beheer van de tekeningen uit op basis van een revisie-abonnement. Via een strippenkaart of tegen een vast bedrag per maand/jaar verzorgen wij de aanpassingen aan uw tekeningen.

Als opdrachtgever bent u verzekerd van een vast aanspreekpunt, een gegarandeerde back-up en kennis van uw bedrijf. Zo bent u er zeker van dat het tekeningenbeheer periodiek geheel bijgewerkt is, tegen voorspelbare kosten.

 

Alle disciplines en systemen

Ongeacht de discipline of het tekensysteem, wij kunnen uw tekenwerk verzorgen en beheren. U bent bij ons verzekerd van de laatste kennis en standaarden, een veilige back-up en bijgewerkte tekeningen.

 

Ervaring in complexe processen

Dankzij veelvuldige samenwerking met politieke, ambtelijke en commerciële organisaties hebben wij een brede kennis van interne procedures. U bent dus verzekerd van een vakkundige begeleiding van uw project.

 

Optimale samenwerking

Ons doel is om u te ‘ontzorgen’. Wij stemmen ons advies af op uw wensen als opdrachtgever, zodat wij als projectpartners optimaal kunnen samenwerken.

 

Welke Software gebruiken wij :

  • SEE Electrical V8
  • CADMATIC SCHEMATIC
  • Elwin (Dit gebruiken wij standaard)
  • StabiCad
  • ProfiCad
  • Qelectrotech
  • WSCAD
  • QCAD